Sejem Narava-zdravje, poročilo in zahvala

foto: Jernej Prelac
Po uradnih podatkih organizatorja je v štirih dneh sejem Narava - zdravje 2012 obiskalo 22.000 radovednežev iz cele Slovenije. Naše predstavitveno mesto v velikosti cca 90m2 je bilo odprto in dosegljivo za vprašanja vsak dan od 10. ure dopoldan pa do 19. ure zvečer vse dni trajanja sejma.
foto: Jernej Prelac

Aktivnosti Aikida so se na našem prizorišču odvijale neprekinjeno in tako je bilo v štirih dnevih skupno prikazanega približno za kar 25 ur Aikida.

Na tatamijih in pri informacijskem pultu je v teh štirih dneh pomagalo preko 40 aikidok različnih stopenj, ki so poskušale na najboljši možni način pomagati pri predstavitvi Aikida in Aikikai zveze Slovenije. Med obiskovalce sejma smo razdelili preko 1.300 letakov, velika večina med njimi si je ogledala naše demonstracije, kar nekaj obiskovalcev pa se nam je pridružilo na treningu in tudi v praksi preizkusilo Aikido.

foto: Jernej Prelac

V četrtek in petek dopoldan nas je obiskala množica otrok, ki so prvič stali na tatamijih, popoldan pa je bila glavnina obiskovalcev odraslih. V soboto in nedeljo so se pri naši stojnici večinoma ustavljale družine z otroci ter odrasli.

foto: Jernej Prelac

Na sejmu smo z našimi oblačili pri obiskovalcih sejma vzbudili veliko zanimanja, zato smo na naši  Aikido stojnici z informacijami postregli vsem vedoželjnim obiskovalcem, ki jih je podrobneje zanimala ta veščina. Pojedlo se je n-koščkov čokolade, stisnilo se je mnogo rok, slišali smo mnogo pohval, starši so nam bili hvaležni, ker smo njihovim otrokom pokazali, kako se naredi ukemi, itd.

foto: Jernej Prelac
Na Aikido demostracijah in treningih smo predstavili prostoročne tehnike in tehnike z orožjem, prikazano pa je bilo tako delo začetnikov, kot tudi delo naprednejših učencev. Treningi in demonstracije na tatamijih so dejansko potekali neprekinjeno od jutra do večera. Udeleženci na tatamijih so lahko preko celega dneva trenirali z Matjažem in Dejanom ali pa so vadili med sabo ter utrjevali že obstoječa znanja. Marsikdo od nas, prostovoljcev, in naključnih udeležencev je odnesel s tatamijev kaj novega. Prevladovali so nasmejani, veseli in včasih tudi začudeni obrazi na tatamijih in poleg njih. 

Navkljub kakšni novi modrici in prelitemu potu smo uživali ob druženju aikidok iz različnih klubov. Dogodek se je izkazal za zelo pozitivnega, saj je doprinesel k povezovanju aikidok znotraj zveze in k navezovanju stikov med Aikido klubi ter klubi ostalih borilnih veščin, ki so se nam ravno tako pridružili na tatamijih in preizkusili aikido. Tudi mi smo se imeli priložnost preizkusiti v drugih borilnih veščinah, ki so se predstavljale na sejmu.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Google group Aikido Aikikai - Slovenija

Državni seminar 20.6.2021 ob 10 uri