Poročilo iz seminarja


Za nami je vrhunski vikend seminar z Wilkom Vriesmanom, 6. dan, Hombu Dojo. V soboto in nedeljo je več kot 45 aikidok Aikikai zveze Slovenije opravilo 4 zanimive in tokrat tudi precej zabavne treninge. Rdeča nit so bili treningi na zelo visokem nivoju, saj so na koncu dvodnevnega seminarja 3 člani opravljali izpite za do sedaj najvišji rang - 4. dan.


Ob sklepnem delu seminarja so tako izpit za 4. dan (yondan) opravili Aleksandr Starovojtov, predsednik zveze, Dejan Bišćević, soustanovitelj zveze, in Jasmin Bišćević, glavni inštruktor zveze. Sedaj, ko smo dosegli nivo 4. dan, lahko samostojno opravljamo izpite do ranga 2. dan (nidan) in samostojno poročamo o tem v Hombu Dojo (Tokio), kjer izdajo uradno diplomo o opravljenem izpitu. Do sedaj je to nalogo opravljal tehnični direktor zveze, Wilko Vriesman Sensei. Z današnjim dnem torej stopamo na povsem samostojno, uradno aikido pot, brez nadzora tehničnega direktorja. Wilko Vriesman bo seveda ostal naš mentor.
Ob zaključku seminarja smo v zvezi dobili še 3 nove črne pasove. Izpit za 1. dan (shodan) so opravili Goran Žarič, Martin Hari in Janez Dobida. ČESTITAMO!

FOTOGALERIJA

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

!DOPOVEDANO! 13. ZIMSKA AIKIDO ŠOLA V PLANICI 6.01.2022 - 9.01.2022

Obisk Wilka Vriesmana Shihana 18.–19. februarja

Google group Aikido Aikikai - Slovenija