Sprejem pri veleposlaniku Japonske

Peter Fistrovič, Nj. eksc. g. Shigemi Jomori
V mesecu novembru nas je veleposlanik Japonske povabil na srečanje v svojo rezidenco. Organizirali so sproščen in prijeten dogodek, na katerem smo se srečali različni predstavniki s področja japonske kulture. Aikido je pomemben del japonske tradicije in modernega življenja.
Na dogodku smo govorili o preteklih in prihodnjih projektih, ki jih izvaja ali organizira veleposlaništvo Japonske. Tak projekt je bil Dan Japonske, na katerem je sodelovala tudi naša zveza (Aikikai zveza Slovenije), ki je v Sloveniji in na Japonskem uradno priznana kot nacionalna panožna zveza za aikido (krovna aikido organizacija v Sloveniji).
Zelo koristno in prijetno je bilo tudi druženje s predstavniki drugih vidikov japonske kulture (japonski čaji, igre, origami, center za učenje japonskega jezika, meditacija, idr.) in predstavniki drugih japonskih borilnih veščin. Zastavili smo namero in cilje medsebojnega sodelovanja. O rezultatih teh dogovorov boste sproti obveščeni v klubu, kjer vadite aikido.
Na tem mestu se zahvaljujemo veleposlaništvu Japonske in nj. eksc. g. Shigemi-ju Jomori-ju za odlično povezovalno vlogo tako med državo Slovenijo in Japonsko, kot med predstavniki japonske kulture v Sloveniji.
Peter Fistrovič

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

!ODPOVEDANO! 13. ZIMSKA AIKIDO ŠOLA V PLANICI 6.01.2022 - 9.01.2022

Obisk Wilka Vriesmana Shihana 18.–19. februarja

Google group Aikido Aikikai - Slovenija