Poročilo z nacionalnega seminarja za otroke in mladino


16. novembra se je v Ljubljani ponovno odvil jesenski nacionalni seminar za otroke in mladino. Ob približno 70 udeležencih s Ptuja, Velenja, Kranja, Radovljice in Ljubljane ter več kot pol ducata trenerjev je na tatamijih v Buba centru ponovno vladala prijetna gneča. 

Seminar se je odvil v štirih polurnih sklopih, ki so jih vodili Marjanca, Aljoša, Lučka in Peter. Ogrevanje je vodila Marjanca, ki je poudarek dala motoriki, ravnotežju in moči. Aljoša je z japonskimi nazivi osvežil trening osnovnih stavov in korakov, v kontekstu samoobrambe pa nas je naučil tudi čistiti okna. Po krajšem odmoru za žejne nam je Lučka s poudarkom na delu na tleh orisala osnovne vaje jujitsa in dala ideje, kako ravnati, če se znajdemo v takšni situaciji. Z vadbo v parterju je zaključil tudi Peter, ki nam je ponazoril tako vlogo ukeja kot torija. Poudarek vadbe je bil na sproščenosti, nenasilju, vzajemnem sodelovanju in odločnosti. 

Po končanem treningu sta sledila slikanje in obvezne pizze, ki smo se jih razveselil čisto vsi. Razšli smo se v prav lepem vzdušju.Avtorica fotografij: Pia Klančar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

!DOPOVEDANO! 13. ZIMSKA AIKIDO ŠOLA V PLANICI 6.01.2022 - 9.01.2022

Google group Aikido Aikikai - Slovenija

Obisk Wilka Vriesmana Shihana 18.–19. februarja