Obvestilo

Spoštovane aikido-ke in vsi podporniki aikida,

kot lahko opazimo je v obdobju COVID-19 marsikaj drugače, celo na tatami-jih se je že začel nabirati prah. Vendar pa je hkrati tudi to priložnost za razmislek in dokončanje stvari, ki smo jih drugače vedno odlagali.

Epidemija je močno vplivala na gospodarstvo, kar lahko zaznamo tako na lokalni in globalni ravni. Same posledice bodo veliko večje kot je morda izgledalo na samem začetku. Močan vpliv pa ima tudi na šport. Ukinile so se športne aktivnosti, treningi, seminarji in vsa druženja, ki nas vedno spravijo v dobro voljo. Zelo se je spremenil tudi življenjski ritem družin, otroci so ostali doma, starši pa morajo opravljati delo od doma. 

V teh časih je pomembno ohranjati stik in kot lahko opazimo naši aikido klubi po najboljših močeh skrbijo za svoje člane. Z njimi osebno komunicirajo, jim pošiljajo razna gradiva in določeni celo izvajajo vadbe preko spleta. Marsikateri starš vam je tudi zelo hvaležen, da organizirate spletne vadbe za otroke in skrbite za njihovo aktivnost. V trenutnih razmerah je pomembno, da izkoristite dane možnosti za krepitev telesne vadbe in pripravljenosti, ki vam krepi tako telo kot duha. Ne pozabite, da lahko aikido tehnike izvajate učinkovito tudi doma tako na mentalni kot telesni ravni.

Omejevalni ukrepi v naši državi se trenutno izkazujejo za učinkovite in upam, da se bomo lahko kmalu spet družili. Podobno kot pri ostalih športnih aktivnostih žal tudi vse naše aktivnosti ostajajo omejene in zaprte. Glede na naš letni plan bomo določene aktivnosti prestavili na kasnejše obdobje, določene pa bomo žal morali za letos izpustiti. 

Želim vam, da ostanete zdravi in ohranjate miren duh.

Iztok Marenče
Predsednik Aikikai Zveze Slovenije

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

!DOPOVEDANO! 13. ZIMSKA AIKIDO ŠOLA V PLANICI 6.01.2022 - 9.01.2022

Google group Aikido Aikikai - Slovenija

Obisk Wilka Vriesmana Shihana 18.–19. februarja