Aikido na počitnicah

Zadnji šolski dan je naznanil počitnice, ki jih bomo izkoristili tudi slovenski aikido klubi. Ne le za počitek, temveč tudi za poletno aikido šolo, ki bo potekala v Ljubljani med 26. in 28. avgustom.Poletje je čas, ko si oddahnemo tudi aikidoke. Na treningih se vse do septembra ne srečujemo tako pogosto kot običajno. Vseeno pa poskrbimo za zdrav način življenja z ohranjanjem telesne kondicije in umirjanjem duha. Treninge nadomestimo z drugimi športnimi aktivnostmi, ki jih izvajamo sami ali s kolegi iz klubov. Zdaj je najboljši čas za sproščeno in aktivno druženje na pohodniških ali kolesarskih izletih. Oddih ob vodi pa je lahko več kot odklop, če plavamo še malo dlje, poprimemo za veslo ali peš raziskujemo obalo. Po drugi strani pa se spomnimo umiriti, si vzeti čas za samorefleksijo in tudi vaditi prisotnost v trenutku. Kadar nič ne počnemo, lahko veliko storimo.

Poletni treningi

Športno društvo Dokiai iz Ljubljane sporoča, da v času poletnih počitnic ne bodo izvajali treningov za otroke. Odrasli pa se bodo sestajali ob torkih in četrtkih ob 18. uri. Za lažjo organizacijo v primeru, da trening odpade, se je potrebno prijaviti na trening na elektronskem naslovu info@dokiai.si.

Člani ljubljanskega Športnega društva Seiki bodo trenirali do konca junija, nato pa se bodo začeli ponovno sestajati na treningih septembra. S treningi bodo ponovno začeli septembra tudi v Športno kulturnem društvu Shugyo iz Kranja. Zadnji trening v tej sezoni so s torto proslavili tudi v Športnem društvu Bushin iz Velenja. Med počitnicami bodo organizirali nekaj družabnih srečanj za otroke, redni treningi za otroke in odrasle pa se bodo ponovno začeli septembra.

Se želite pridružiti? Na spletni strani poiščite kontakt s klubi in se pozanimajte, kdaj lahko pridete na prvi trening.

Poletna aikido šola

Da poletje vendarle ne bo minilo brez treningov aikida, pa bo Aikikai zveza Slovenije priredila poletno aikido šolo. Potekala bo med 26. in 28. avgustom v Ljubljani. Z nami bo ponovno naš mentor in častni član, predsednik Mednarodne Aikido zveze Wilko Vriesman Shihan, 6. dan. V začetku leta smo z njim posneli kratek pogovor. Ponovno si ga lahko ogledate tukaj.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

!DOPOVEDANO! 13. ZIMSKA AIKIDO ŠOLA V PLANICI 6.01.2022 - 9.01.2022

Google group Aikido Aikikai - Slovenija

Obisk Wilka Vriesmana Shihana 18.–19. februarja