Poletna aikido šola z Wilkom Vriesmanom

Aikikai zveza Slovenije po koronskem premoru ponovno vabi na mednarodni seminar aikida, ki bo pod vodstvom našega mentorja in častnega člana Wilka Vriesmana Shihan, 6. dan potekala med 26. in 28. avgustom v Ljubljani 


Aikikai zveza Slovenije goji bogato tradicijo mednarodnih aikido seminarjev. Prireja jih od leta 2005. Razen v zadnjih dveh letih, ko so bile športne aktivnosti ovirane zaradi epidemije, je vsako leto izvedla poletno šolo, organizirala je 13 zimskih šol v Planici in številne vikend seminarje, ki običajno potekajo dvakrat letno. Največkrat jih vodi naš mentor Wilko Vriesman – danes predsednik Mednarodne aikido zveze IAF z izredno pomembno vlogo v svetu aikida in častni član slovenske zveze, saj ji s predajanjem znanja, mreženjem in moralno podporo pomaga rasti tako po strokovni kot po tehnični plati. V minulih letih so na naših mednarodnih seminarjih gostovali tudi številni drugi uveljavljeni inštruktorji, med njimi Shihan Yukimitsu Kobayashi iz Hombu doja. Z vsakim mentorjem dobimo priložnost za novo znanje in širjenje obzorij na področju aikida.

Bistvo seminarja je, da strjeno treniramo precej več časa kot na običajnih treningih. Na letošnji poletni aikido šoli nas v soboto čakajo štiri ure treninga, medtem ko redni trening običajno traja uro in pol. Tako bomo samo v soboto trenirali več kot v povprečnem tednu rednih treningov. Ti daljši treningi so manj fizično zahtevni, so pa bolj tehnično naravnani. Druga pomembna stvar, ki veliko pripomore k osebnemu in skupnemu napredku, pa je treniranje s člani drugih klubov pod mentorstvom drugih inštruktorjev, s katerimi na rednih treningih nimamo priložnosti sodelovati. 

Trenirali bomo od petka, 26. avgusta, do nedelje, 28. avgusta. Urnik treningov: 
  • petek od 18.30 do 20.00, 
  • sobota od 10.00 do 12.00 in od 14.00 do 16.00, 
  • nedelja od 9.45 do 11.15. 

 

Lokacija treningov: Judo dvorana Buba v ŠC Triglav, Vodovodna cesta 25, 1000 Ljubljana. 


Kaj je dodana vrednost seminarjev?

Organizacija državnih in mednarodnih seminarjev je pomembna naloga zveze, saj s tem zagotavlja priložnosti za osebni napredek aikidok in skrbi za tehnični razvoj aikida v Sloveniji. Na seminarjih dobimo novo znanje bolj izkušenih inštruktorjev, ki s preverjenimi metodami poučujejo tehnike in nam pomagajo razreševati dileme. Treniramo lahko z drugimi aikidokami, ki jih ne srečujemo na rednih treningih v klubih, tako pa dvigujemo nivo svoje znanja in se motiviramo za nove dosežke in lasten razvoj v aikidu. Treningi na seminarjih so bolj intenzivni, zato se v krajšem času več naučimo. Dodobra se razgibamo, srečamo prijatelje in znance iz drugih klubov ter preživljamo prosti čas v odlični družbi. 

Dojo tvojega kluba je kot tvoj dom, kjer si v coni udobja, saj vsak teden treniraš z znanci. Seminar pa pomeni, da greš v svet, kjer treniraš z ljudmi, ki jih nisi vajen, zato je izkušnja drugačna.

Je poletna aikido šola zame?

Tudi letošnji mednarodni seminar bo primeren za aikidoke z različnimi stopnjami znanja – od začetnikov do zelo izkušenih aikidok. Vendar pa seminar ni namenjen otrokom. Torej na seminar lahko pridejo vsi, ki so že dosegli 6. kyu. Predvsem začetniki pogosto oklevajo z udeležbo na seminarjih, ker dvomijo, da lahko s svojim znanjem aktivno sodelujejo. Vendar se nivo zahtevnosti tehnik vedno prilagodi skupini, zato lahko začetniki trenirajo na svojem nivoju in se obenem preizkušajo na višjih nivojih. Seminar sicer organizira Aikikai zveza Slovenije za člane klubov pod okriljem zveze, vendar so na seminarju dobrodošli vsi, ki trenirajo aikido v kateremkoli slovenskem klubu ali v tujini. Bodite z nami!

 

Ko prideš na seminar, narediš veliko za svoje znanje aikida in pomagaš zvezi pri razvoju aikida v Sloveniji. Vsaka udeležba ali obisk je dragocena in pomembna priložnost z našo skupno rast.

 

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

!DOPOVEDANO! 13. ZIMSKA AIKIDO ŠOLA V PLANICI 6.01.2022 - 9.01.2022

Google group Aikido Aikikai - Slovenija

Obisk Wilka Vriesmana Shihana 18.–19. februarja