Otroci v aikidu

Aikido se otrokom pomaga razvijati v zdravega in samozavestnega junaka, pri katerem je skrb za sebe in druge pomembnejša od zmage.

Aikido je odlična vadba za otroke, saj omogoča razvoj fizične moči in koordinacije, hkrati pa uči kako se obvladati v stresnih situacijah in se pomiriti.

Prav tako uči otroke o odgovornosti do sebe in drugih ter jim pomaga razvijati samozavest in zaupanje vase. Aikido lahko pomaga tudi pri krepitvi družbenih veščin in izboljšanju komunikacijskih sposobnosti.

Aikido ne temelji na tekmovanju ali premagovanju nasprotnika, ampak na učenju otrok o odgovornosti in samokontroli. Aikido ne poudarja zmage, ampak uči otroke o spoštovanju in skrbi za sebe in druge.

Zakaj treniram v klubih Aikikai zveze

  • Najvišji tehnični nivo - smo člani OKS in mednarodnih Aikido zvez, naši trenerji se udeležujejo mednarodnih seminarjev in se nenehno učijo.

  • Razvili smo metodologijo in ustvarili online učbenik specializiranih treningov Aikida z namenom razviti spretnosti, ki jih mladi potrebujejo za zmanjšanje motečega in napadalnega vedenja med otroki v šolah.

  • Uresničujemo načela enakosti spolov in na treningih predstavljamo vrednote športa in sodobne družbe.

Sporočilo za otroke in mlade po srcu

V starem svetu so vsi vedeli, kdo je junak. Junaki so bili malikovani in pogosto čaščeni kot bogovi.

Kam so izginili vsi sodobni junaki? Kaj se je zgodilo s temi moškimi in ženskami, ki so večji od življenja? Kdo zdaj opravlja veliko delo? Kdo ima izjemen pogum in moč? Kdo dela tisto, česar drugi nočejo ali ne zmorejo?

Prave junake so zamenjali običajni ljudje. To pomeni, da je vsak lahko junak.

Kako prepoznamo junaka?

  1. Pravi junaki služijo drugim. Pravi heroj je oseba, ki naredi nekaj za skupno dobro ali v korist koga drugega.

  2. Pravi junaki so izjemni. Pravi junaki niso običajni ljudje, ki počnejo običajne stvari na običajen način. So drugačni. Pogumni so, ko drugi stisnejo rep med noge. Močni so, ko so drugi šibki. Odločni so, ko drugi obupajo. Disciplinirani so, ko so drugi leni. Delajo prav, ko drugi delajo narobe.

  3. Pravi junaki so pogumni, tudi ko so prestrašeni. Tudi če dobro vedo, da obstaja nevarnost, bodo šli naprej. Soočiti se s strahovi in pogumno ukrepati, je herojsko.

  4. Pravi junaki so vztrajni. Ne odnehajo ali obupajo kar tako. Ne hitijo, trudijo se, dokler jim ne uspe.

  5. Pravi junaki so skromni. Pravi junaki cenijo čast, ki jim je bila podeljena za to, kar so storili. Veseli so, da lahko pomagajo drugim. Pravi junaki se pogosto izogibajo priznanju. Pravi junaki se ne vidijo vedno kot junaki, ker ne čutijo potrebe po dokazovanju.