Projekti

Skupina za uravnoteženost spolov

Aikikai zveza že več let sodeluje v mednarodnih projektih, ki spodbujajo, podpirajo in izboljšujejo položaj žensk v svetu Aikida.

SkillAi

Aikikaj Slovenije je bila med leti 2018 in 2020 vodja projekta Erasmus+ "Metodologija Aikida kot orodje za razvoj veščin za mlade z manj priložnostmi".

S parterji iz Madžarske in Nizozemske smo razvili metodologijo in postavili online učbenik specializiranih treningov Aikida z namenom razviti spretnosti, ki jih mladi potrebujejo za zmanjšanje motečega in napadalnega vedenja med otroki v šolah.

Projekt je bil uspešno zaključen in visoko ocenjen s strani Evropske komisije.

Usposabljanje trenerjev

Aikikai zveza organizira izobraževanje strokovnih delavcev v športu. Naše izobraževanje zajema celoten proces poučevanja aikida, od načrtovanja do organizacije, izvedbe, spremljanja in evalvacije.

Naš cilj je udeležencem zagotoviti čim boljše znanje za poučevanje odraslih in otrok na zanimiv, varen in učinkovit način. Prizadevamo si, da bi bilo naše izobraževanje dostopno vsem, ki želijo izboljšati raven poučevanja te fascinantne borilne veščine – umetnosti miru sodobnega junaka.